Search This Blog

Thursday, February 4, 2010

PEGUAM TIDAK PUAS HATI SIASATAN POLIS


Add Image
Written by Admin
Wednesday, 21 October 2009 06:38Oleh : IBRAHIM TABIR

PEGUAM yang mewakili para pekebun kecil di Tingkayu, Kunak mendedahkan bahawa siasatan berhubung kes 'kecurian' buah kelapa sawit milik pekebun kecil baru-baru ini , sepatutnya disiasat dengan lebih terperinci dan adil tanpa memihak kepada mana-mana individu.

Peguam dari Tanggar & Co., Valentino James Tanggar berkata, telah berlaku kes kecurian buah kelapa sawit milik pekebun kecil di Tingkayu baru-baru ini yang mana kes berkenaan telahpun dilaporkan kepada pihak Polis Kunak dan tangkapan telah dilakukan ke atas kenderaan beserta buah kelapa sawit dan individu yang dipercayai terlibat dalam kes tersebut.

Bercakap kepada Sabahkini.net, Valentino berkata, kenderaan terbabit jenis Storm pacuan empat roda yang digunakan dalam kejadian itu turut dimuatkan dengan buah kelapa sawit 'dipercayai dicuri' dari ladang pekebun kecil berkenaan telahpun ditahan di balai polis Kunak selepas laporan dibuat sebelum ini.

"Bagaimanapun, saya kecewa kerana bahan bukti (buah sawit) yang ditahan dalam balai itu telah dikeluarkan, entah untuk tujuan apa?", kata Valentino yang kecewa dengan prosedur siasatan kes berkenaan.

Seorang daripada pekebun kecil yang juga anakguamnya telah menghubungi beliau (Valentino) berkenaan kes tersebut yang menurutnya berlaku 'kelalaian' dalam proses siasatan oleh pihak Polis.

Valentino berkata, beliau telahpun menghubungi pihak Polis di Kunak mengenai kejadian itu tetapi;


Berita selanjutnya sila layari www.sabahkini.net

No comments: