Search This Blog

Friday, April 30, 2010

KALAU 40% PEGAWAI ATASAN POLIS RASUAH, CERITA APA YANG AKAN KITA DENGAR DARIPADA PDRM?

Written by Admin
Thursday, 29 April 2010 15:12

PENGECUT..... Pegawai kanan polis ini kelihatan berani terhadap petani miskin namun apabila disaman, mereka menyembunyikan diri dan begitu pengecut mencipta kesalahan kecil dan membuat tuduhan palsu untuk menghalang pihak lain memburu mereka dengan saman Mahkamah.

Oleh: OKK HASSNAR EBRAHIM

SEMASA menyandang jawatan sebagai pengerusi Police Watch Sabah seorang hamba Allah berbangsa Cina pernah menelefon saya.

Perbualan kami berkisar lebih kurang seperti dialog berikut:

Pemanggil : bole cakap sama itu okk ka (dalam slang Cina)?

OKK : Saya sini OKK. Ada apa cerita kawan?

Pemanggil : hei ya OKK boleh tolong ka? Saya ata satu kawan cina. Dia ada satu lumah then kasi sewa satu insepektor polis. Sudah kasih sewa eeh enaam bulan. Dia tidak bayar itu sewa. Ini kawan pigi itu lumah mau tagi itu sewa. Dalam lumah inspector titaa ata. Dia punya bini ada. Tauke minta lia punya bini bayar itu sewa. Bini telepon itu laki panggil bayal itu sewa ha. Tidak lama itu laki hantar satu keleta Polis datang rumah tangkap ini tauke. Ini tauke ha kena masuk scell oww tiga empat hari kena tahan. Sudah lumah titak bayar. Itu taukey lagi kena tangkap. Boleh tolong ka?

OKK : Haiiya kawan, ini macam cerita saya banyak susah. Sebab lu olang cina kuat sokong itu UMNO. Lo orang kuat sokong itu BARISAN. Itu BARISAN curi rakyat punya harta lu orang pun mahu terus sokong. Itu BN suka rampas tanah orang. Sudah rampas tanah dia bilang dia rakyat tidak ada hak. Itu Polis itu UMNO punya macai . You sokong la itu BARISAN. You sokong itu UMNO..

Pemanggil: aiya ini macam susah loo.

OKK : Aiya teda susah lah. Lu orang baru tidak kena bayar sewa rumah. Lagi banyak orang kena rampas tanah sebab lu orang sokong itu UMNO apa macam?


Kisah selanjutnya sila layari : www.sabahkini.net

No comments: